Jogsértés ?

2015.04.02 15:44

Szomorúan tapasztalom , hogy sorra szedik le a  legnagyobb videómegosztóról  az amúgy is  elkeserítően és vérlázítóan  csekély számban fellelhető  Polgár László felvételt jogsértésre hivatkozva .  Olyan felvételeket , amelyeket évekkel ezelőtt osztottak meg és eddig senkinek nem szúrtak szemet . Szomorú vagyok , mert úgy gondolom , hogy ez a kicsinyességnek a csúcsa . Polgár László maga is nyilatkozott  egy interjúban az internet népszerűsítő szerepével kapcsolatban   és akkor azt mondta , számára teljesen mindegy , hogy hol nézik és hallgatják a felvételeit , csak hallgassák !

Megértem minden fél érdekét és természetes , hogy jogdíjak is vannak a világon . Viszont abban is biztos vagyok , hogy a mai világban nincs hatékonyabb és nagyobb népszerűsítő fórum  , mint az internet . Ha valaki a közösségi megosztókon kóstol bele a művészetekbe , az később a "piacon" is biztosan fogyasztó lesz . Ha viszont még kóstolót sem kap a közönség , akkor kevesebb eséllyel megy el előadásra , koncertre  , vagy veszi meg a kép- és hanghordozókat . És ez bizony a jogdíjak szempontjából sem közömbös . Különösen , ha egy eltávozott művészről van szó .

Azért hoztam létre ezt az oldalt , hogy méltó emléket állítsak egy nagyon nagy Művésznek és azt gondolom  és  továbbra is hiszek benne , hogy vannak dolgok , amiket nem ír , nem  írhat felül a pénz .

Továbbra is azon leszek , hogy minél több emléket őrizzünk meg  Polgár Lászlóról ezen az oldalon és ha valaki tud segíteni , bármivel , ami  megosztható   , még mindig  örömmel fogadom az e-mail címemre  és közzé fogom tenni. 

Köszönöm !

Elérhetőség

Polgár László emlékoldal